движение за благотворителност чрез видео игри

Play Video
Heart

Игрите са ни дали много знания и умения. Разкрили са ни нови светове и възможности. Направили са ни по-добри хора. Имаме натрупани знания в различни области на познанието чрез игрите. Това е огромна привилегия за нас и ние искаме да споделим това знание със света чрез инициативата #гудгейм. Ще работим усилено, за да изградим и ангажираме нашата общност да участва, да се учи и да действа в подкрепа на избрани смислени проекти и каузи.

Star

Защо #гудгейм? Good Game (гуд гейм) или съкратено GG (джи джи) е емблематична за гейминг културата фраза, която живее в съзнанието и речника на всеки човек с афинитет към видео игри – милиарди глобално и над милион българи. В гейминг двубой, когато играта приключи, участниците се поздравяват с GG. Използва се също и между съотборници, като те се поздравяват за добре изиграна игра, а извън играта – и за добре свършена работа. GG символизира спортсменството и добрия дух на гейминг културата и изразява уважение към съотборниците и респект към съперниците. Това е и причината да изберем именно #гудгейм за име на движението.

Lightbulb

Вярваме, че познанието е това, което ни сближава, а достъпът до знание е от изключителна важност и фундаментална основа за развитието и благоденствието на индивида и обществотото. С платформата #гудгейм си поставяме за цел да подкрепяме значими каузи и да реализираме проекти, свързани с осигуряване на достъп до знание, защото вярваме, че то е основен двигател за просперитет на всяко общество.

През декември 2021 г. стартира #гудгейм – благотворителна инициатива, целяща да обедини хора, организации и бизнеси, с афинитет към видео игри – тези, които активно играят игри т. нар. геймъри, създателите на гейминг съдържание, както и компании работещи в сферата на гейминга и електронните спортове, зад една обща кауза – подобряване на средата и повишаване на достъпа до знание в България.

Платформата #гудгейм предоставя възможност именно за това, а нашият екип канализира тази енергия, работейки с всички по веригата. От играещите хора, през създателите на гейминг съдържание и компаниите, до крайните бенефициенти на платформата #гудгейм.

Triangle

Съпричастността е в основата на това да бъдеш човек. Повече хора биха се включили, ако могат да намерят кауза, която им „подхожда“ и ако преживяването им е добро. Чрез инициативата #гудгейм ще осигурим и двете. Вярваме, че да призовеш някого да подкрепи кауза, която отговаря на неговите ценности, е благородно и овластяващо. Филантропията не се ражда от богатство, а от щедрост и съпричастност. 

Ние като екип сме отдадени на работата си и се стремим постоянно да се развиваме и да бъдем полезни. Тази инициатива е естествено продължение на всичко, което правим досега. 

Ти играеш, доброто печели. Това е #гудгейм!

Ако геймингът и знанието са близки до сърцето ти, запиши се за нашия нюзлетър, за да бъдеш информиран за бъдещи проекти и кампании в подкрепа на смислени каузи!