Objective: Подкрепи достъпа до знания и умения в България!

В последните месеци на 2021 #гудгейм започна първата си благотворителна кампания в подкрепа на prepodavame.bg – платформа на “Заедно в Час” за ресурси, уроци и източници, които помагат на българските учители да създават интересни, увлекателни и качествени уроци в класните си стаи.

Main Quest: фондонабиране за prepodavame.bg

Целта ни беше да наберем 30 000 лв. Успяхме да достигнем 19 172 лв (почти 2 от 3 звезди, следващия път ще си подобрим final score-a) в рамките на 2 онлайн събития:
четвъртия Български Гейминг Маратон и
72 75-часовия благотворителен лайвстрийм #гудгейм спринт

_19Z2541

Български Гейминг Маратон

На 19 декември 2021, 42-ма от най-известните геймъри в България се включиха в Българският Гейминг Маратон – онлайн фестивал с фокус върху видео игрите.

Декемврийското издение беше в подкрепа на #гудгейм, и събра над 197 000 уникални зрители.

Board-Games-1024x576

#гудгейм спринт

От 28ми до 31ви януари над 60 стриймъри, професионалисти от гейминг индустрията и известни личности участваха в 75-часовия благотворителен стрийм, който беше излъчван в над 25 канала на 3 платформи – Twitch, Facebook и YouTube, и достигна до над 84 000 уникални зрители

Side Quests & Achievements:

02-Hand-Pencil
04-Octopus
07-Joystick

1 100+

едновременни зрители на Гейминг Куиз без Име – кулминацията на Mаратона!

06-Mouse

280 000+

уникални гледания общо от двете събития!

05-Skull-Joystick

89

пъти събитията бяха отразени в медиите, давайки гласност на каузата ни.

Тhe party: нашите съмишленици

Quest Rewards: 3 игри за първите 500 дарили

Първите 500 души, подкрепили каузата, независимо от размера на дарението си, получиха като подарък от партньорите ни Haemimont Games, Creative Assembly и ZenArt игрите Victor Vran, A Total War Saga: TROY & Zen Universe след края на събитието.

Организациите, които се присъединиха към нас:

PlayStation България

www.playstation.com/bg-bg/

Заедно с един от световните лидери в конзолната индустрия, тествахме лимита на Playstation 5, като играхме някои нови заглавия като Ratchet & Clank и The Matrix Awakens.

Ozone.bg

www.ozone.bg

Ozone.bg е онлайн магазин, посветен на развлеченията и поп-културата. С тяхна помощ организирахме сегмент за настолни игри, процент от продажбите за които отиде към каузата на #ГудГейм.

Creative Assembly Sofia

www.creative-assembly.com

Creative Assembly е българска компания, позната най-вече със сагата Total War. Копия на играта им Total War Saga: TROY бяха предоставяни на първите 500 души, подкрепили каузата!

ZenArt

zenartvr.com

Зен Арт е българска компания, която се специализира в правенето на спиращи дъха 3D изживявания във виртуалната реалност. Първите 500 души, които подкрепиха каузата, получиха Zen Universe като подарък!

Хемимонт Геймс

www.haemimontgames.com

Хемимонт Геймс е българска компания, създател на първата българска компютърна игра – стратегията ЦарКопия на играта им Виктор Вран бяха предоставяни на всеки, подкрепил каузата!

Български Гейминг Маратон

www.gamingmarathon.bg

Българският Гейминг Маратон е онлайн фестивал, посветен на гейминг обществото у нас. На 19 декември 2021, 42-ма стриймъри и създатели на гейминг съдържание в България играха в подкпрепа на “Заедно в час” и prepodavame.bg

За какво се използват средствата?

Play Video

С финансовата подкрепа, която им оказахме, нашите партньори от „Заедно в час“ издадоха един образователен курс, а два други са на път. Проведоха 4 различни уебинара на разнообразни теми, включително и по темата за видео игрите и технологиите като част от образователния процес в България. Също така публикуваха над 100 статии, благодарение на разширения екип на организацията. Страхотна работа, благодарим ви!

Напомняме, че в края на 2021 г. заедно събрахме 19 172 лв. за prepodavame.bg – платформата на “Заедно в час” за ресурси, уроци и източници, които да подпомагат българските учители в създаването на качествени уроци за класните стаи. Както те го описват най-просто – prepodavame.bg е сайт от учители за учители.

Мила Иванова, специалист развойна дейност в организацията, обяснява, че събраните средствата  ще бъдат инвестирани в ресурси за начален, прогимназиален и гимназиален етап на образование, но в момента работят, за да обхванат и най-малките ученици. Тя допълва, че целта им е не просто да създават съдържание, което да остане в интернет пространството и никой да не го ползва. Целта им е да достигнат до хората и да изградят разбиране къде са тези материали и как могат да полезни и приложими за учители, родители, училищни психолози и директори. 

„Мисля, че доказахме, че видео игрите и образованието не са в двете противоположности и могат да си бъдат от голяма полза“, казва Мила с усмивка в разговор с Мартин Кадинов, съинициатор на #гудгейм.

С това вярваме, че минахме още едно ниво на играта „Заразно добро“, но до финала ни остават още много препятствия. Затова, обаче, се нуждаем от вас! Съвсем скоро ще ви запознаем със следващата кауза, която #гудгейм ще подкрепи. Следете ни!

 
TDB-Triangle

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ НА

Ако геймингът и знанието са близки до сърцето ти, запиши се за нашия нюзлетър, за да бъдеш информиран за бъдещи проекти и кампании в подкрепа на смислени каузи!