КАУЗА: PREPODAVAME.BG

Нова зала в София ще даде възможност на ученици да се учат и да създават видео игри напълно безплатно

Нова зала в София ще даде възможност на ученици да се учат и да създават видео игри напълно безплатно

“GG, Well Played!”. Това си казахме ние, от #гудгейм, с партньорите ни от DevHubOne след края на съвместната ни кампания през януари. Добрите новини не се забавиха.

Фондация DevHubOne намери своя дом в София! Само четири месеца след финала на тазгодишния Благотворителен #гудгейм стрийм, каузата ни се превърнa в реалност. Залата (115 кв.м.) се намира в гр. София, в бизнес сграда Рувекс, на ул. „проф. Александър Танев“ 11. Оборудвана е с 16 компютъра, очила за виртуална реалност и два симулатора за работа във VR среда. Всеки ученик, който желае да се учи да създава видео игри и приложения, може да посещава лекциите и събитията напълно безплатно.

Залата на DevHubOne, дни преди отварянето.

Екипът на DevHubOne вече започна провеждането на кратрки въвеждащи курсове, които са подходящи и за начинаещи. Целта е да дадат базови знания на учениците, които да изберат с какво искат да се занимават. Oт септември стартират пълните курсове, които ще бъдат насочени към усвояване на основите в разработката на видео игри и приложения за VR, AR, компютри и мобилни устройства. Всеки ученик може да получава информация за седмичната програма и да се запише на някой от курсовете в Discord канала на DevHubOne. Присъединете се тук.

“DevHubOne вече е реалност и много се вълнувам да посрещнем желаещите! Целта ни е да дадем равна възможност за развитие на всеки ученик, който има интерес към индустрията.Създаването на общност е най-важното нещо в този процес. Общност, в която да участват от начинаещите разработчици на видео игри, през напреднали специалисти, до потенциалните инвеститори и представители на бизнеса. Вярвам, че нашата нова зала ще стане средище за всичко това!”, споделя Васил Анастасов, основател на DevHubOne.

В края на януари тази година, екипът на благотворителното движение #гудгейм осъществи 127 часов Благотворителен #гудгейм стрийм, като целта ни беше да разкажем историята на Васил и DevHubOne и да привлечем повече хора към каузата. 

“С #гудгейм целим да дадем път на естественото човешко желание да играем и да се учим във все по-дигиталното ни ежедневие. Обединявайки различни гейминг общности, компании и личности от света на видео игрите, заедно успяваме да впрегнем общата ни страст – игрите, в нещо градивно и полезно за обществото ни. Щастлив съм, че партнирахме с Васил, който, с колективни усилия успя да реализира своята мечтана зала” казва Мартин Кадинов, инициатор на #гудгейм.

В тазгодишната ни кампания с #гудгейм: 

  • Обединихме голяма част от представителите на българския гейминг в подкрепа на една обща мисия, като освен материално, те ще се включат активно и като лектори и ментори в програмата на DevHubOne;
  • Успяхме да съберем 8,560.59 лв. лв., от които 3,658.97 лв. директни дарения от зрители;
  • Осигурихме техника, включително 16 компютъра за оборудване на новата зала и още, за стипендии на ученици.

GG на всеки, който се включи. Ти играеш, доброто печели!

Екипът на #гудгейм

Кой може да разкаже историята:

Васил Анастасов

Основател на DevHubOne

Мартин Кадинов

Основател на TDB Play

и инициатор на #гудгейм

Александра Илиева

Мениджър на #гудгейм

и радиоводещ в БНР

TDB-Triangle

Проект на...

Ако геймингът и знанието са близки до сърцето ти, запиши се за нашия нюзлетър, за да бъдеш информиран за бъдещи проекти и кампании в подкрепа на смислени каузи!