КАУЗА: PREPODAVAME.BG

Първата благотворителна кампания на #гудгейм - мисията възможна

Вече имаме резултати от първата инициатива, която #гудгейм подкрепи с ваша помощ!

С финансовата подкрепа, която им оказахме, нашите партньори от „Заедно в час“ издадоха един образователен курс, а два други са на път. Проведоха 4 различни уебинара на разнообразни теми, включително и по темата за видео игрите и технологиите като част от образователния процес в България. Също така публикуваха над 100 статии, благодарение на разширения екип на организацията. Страхотна работа, благодарим ви!

Напомняме, че в края на 2021 г. заедно събрахме 19 172 лв. за prepodavame.bg – платформата на “Заедно в час” за ресурси, уроци и източници, които да подпомагат българските учители в създаването на качествени уроци за класните стаи. Както те го описват най-просто – prepodavame.bg е сайт от учители за учители.

За периода на партньорството ни, информацията за проекта достигна до повече от 280 000 души чрез събитията на TDB и #гудгейм. 9 компании подкрепиха финансово каузата, а над 140 човека дариха, за да подпомогнат развитието на образованието в България. 

Мила Иванова, специалист развойна дейност в организацията, обяснява, че събраните средствата  ще бъдат инвестирани в ресурси за начален, прогимназиален и гимназиален етап на образование, но в момента работят, за да обхванат и най-малките ученици. Тя допълва, че целта им е не просто да създават съдържание, което да остане в интернет пространството и никой да не го ползва. Целта им е да достигнат до хората и да изградят разбиране къде са тези материали и как могат да полезни и приложими за учители, родители, училищни психолози и директори. 

„Мисля, че доказахме, че видео игрите и образованието не са в двете противоположности и могат да си бъдат от голяма полза“, казва Мила с усмивка в разговор с Мартин Кадинов, съинициатор на #гудгейм.

С това вярваме, че минахме още едно ниво на играта „Заразно добро“, но до финала ни остават още много препятствия. Затова, обаче, се нуждаем от вас! Съвсем скоро ще ви запознаем със следващата кауза, която #гудгейм ще подкрепи. Следете ни!

TDB-Triangle

Проект на...

Ако геймингът и знанието са близки до сърцето ти, запиши се за нашия нюзлетър, за да бъдеш информиран за бъдещи проекти и кампании в подкрепа на смислени каузи!