Китодар открива първия по рода си 72-часов гейминг спринт

Известни личности не спират да цъкат 72 часа докато не съберат 30 000 лв. за благотворителност

  • Първият по рода си благотворителен гейминг спринт ще се състои на 29, 30 и 31 януари, като ще се излъчи  на живо във Facebook страницата на TDB Play – fb.com/tdbplay
  • Програмата е съобразена с различните интереси на аудиторията. 72-часовият стрийм ще срещне зрителите с над 30 интересни гости и ще им предложи разнообразно съдържание, което ще включва  игри за разпускане и състезателни игри, настолни игри, автомобилни състезания и други. Ще се включат и някои от най-изявените създатели на игри, включително художници от българските гейм студия, които ще рисуват по време на живия стрийм. 
  • Събитието ще бъде открито от обичания комедиен актьор и запален геймър – Китодар Тодоров с 8-часов стрийм по DOTA 2
  • Крайната цел на благотворителната инициатива е да бъдат събрани 30 000 лв. в подкрепа на prepodavame.bg – платформа за съвременни образователни ресурси за учители

Първият по рода си 72-часов благотворителен гейминг спринт ще събере заедно известни личности и популярни фенове на видео игрите в подкрепа на движението #гудгейм. Гейминг спринтът ще започне в 00:00 часа на  29-ти януари и ще продължи до 23:59 на 31-ви януари, като ще се излъчва на живо от Facebook страницата на TDB Play, а цялата програма и най-нова информация може ще намерите на сайта.

Събитието ще предложи разнообразна програма, съобразена с различните интереси на аудиторията. По време на 72-часовия стрийм публиката ще има възможността да се запознае с над 30 страхотни гости и да се наслади на интересно съдържание, което ще включва игри за разпускане (casual) и състезателни игри (esports), настолни игри, автомобилни състезания и други. Зрителите ще имат възможността да научат любопитни неща от света на гейминга и да чуят историите на някои от най-изявените създатели на игри. По време на стрийма художници от български гейм студия ще рисуват на живо, а известни личности ще могат да се състезават с някои от най-добрите играчи на видео игри. Благотворителният спринт ще бъде открит на 29-ти януари в полунощ от обичания комедиен актьор и запален геймър – Китодар Тодоров и KITOGAMING с 8-часов стрийм на популярната игра DOTA 2. 

Благотворителният гейминг спринт се организира от #гудгейм в подкрепа на проекта „Prepodavame.bg“ на „Заедно в час“, които се стремят да подпомагат българските учители и да предоставят достъп до качествено образование за всяко дете. #гудгейм е благотворително движение, което цели да обедини хората и организации с афинитет към видео игрите, в подкрепа на проекти и значими каузи, свързани с възможности за развитие, достъп до знания и по-добро образование в България. 

„Prepodavame.bg“ е първият проект, на който инициативата избра да помогне. Мисията на #гудгейм бе подкрепена също и от Българския Гейминг Маратон, организиран през декември 2021. По време на четвъртото издание на Маратона бяха предоставени различни възможности за подпомагане на каузата, чрез които бе събрана сумата от 5055 лв. 

Крайната цел на благотворителното движение е да бъдат събрани 30 000 лв. в полза на каузата. По време на предстоящия благотворителен гейминг спринт ще бъдат предоставени различни възможности, чрез които всеки съпричастен с мисията на #гудгейм може да подкрепи значимата кауза. Всеки зрител, направил дарение, независимо от сумата, ще получи подарък от българската гейминг компания Haemimont Games – тяхната екшън ролева игра Victor Vran. 

Повече за инициативата #гудгейм и каузите, които подпомага, може да намерите на сайта: https://www.goodgame.ninja/

TDB Play е инициатор на #гудгейм и е компания с фокус във видеоигри, електронни спортове и дигитално съдържание, която развива своята дейност в Югоизточна Европа. Компанията е организатор също и на най-големия онлайн гейминг фестивал в България – Български Гейминг Маратон. 

Александра Патракова

Customer Service Director

B+MORE

+359 884 339 986

alexandra@bplusmore.com

Мария Борисова

PR Specialist

B+RED

+359 883 603 749

maria.borisova@bplusred.com