#гудгейм – за доброто отвъд необятния свят на видео игрите

Игрите са едно от първите неща, които ни дават познание за заобикалящия ни свят. Чрез тях откриваме нови светове, учим и се впускаме в безкрайни приключения. Видео игрите, на свой ред, са съвременния прочит на изначалната човешка нужда за игра. Това е и причината към днешна дата всеки трети човек* в света да играе видео игри активно. 

Движението **#гудгейм стартира, за да обедини хората и организациите с афинитет към видео игрите, в подкрепа на проекти и значими каузи, свързани с възможности за развитие, достъп до знания и по-добро образование в България.

“12 от лицата на гейминга” е първият проект на #гудгейм, който разказва историите на 12 изявени личности, в чийто живот игрите имат активна роля. Диалозите водят изявени български журналисти, а първата среща от поредицата е с Владимир Николов. Tой е един от най-добрите професионални волейболисти в света, баща на 4 деца и голям почитател на видео игрите. Проектът представя историите на успешни хора, за да започне диалог по отношение на гейминга като културен феномен.

Първата кауза, която #гудгейм ще подкрепи, е „Prepodavame.bg“. Това е проект на “Заедно в час”, които след създаването си по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация “Америка за България” през 2010 г. работят за предоставянето на достъп до качествено образование за всяко дете. „Prepodavame.bg“ разпространява добрите практики в съвременното образование на национално ниво с цел развиване и надграждане капацитета на хиляди български учители.

Каузата ще бъде подкрепена също и от Българския Гейминг Маратон, който стартира на 19 декември. По време на предстоящото четвърто издание на Маратона ще бъдат предоставени различни възможности за подпомагане на каузата – благотворителни турнири и разнообразни онлайн събития, закупуване на физически и in-game предмети с благотворителна цел и т.н. Инициативата е отворена към всеки, който е съпричастен с мисията на #гудгейм.

“За екипа на #гудгейм видео игрите са забавление, източник на вдъхновение и инструмент за опознаване на света. Чрез видео игрите сме научили много неща за света и себе си и сме придобили различни умения. Уверени сме, че правилното съчетание на полезно и приятно е формулата за устойчиви резултати. Това е #гудгейм.” споделя Мартин Кадинов, един от инициаторите на #гудгейм и съосновател на Ти Ди Би Плей.

*Всеки трети човек в света играе видео игри активно – по данните на Statista за 2021 година. 

**#гудгейм – Good Game (бел.ред.  гуд гейм) или съкратено GG (джи джи) е емблематична за гейминг културата фраза, която живее в съзнанието и речника на всеки човек с афинитет към видео игри – милиарди глобално и над милион българи. В гейминг двубой, когато играта приключи, участниците се поздравяват с GG. Използва се също и между съотборници, като те се поздравяват за добре изиграна игра, а извън играта – и за добре свършената работа. GG символизира спортсменството и добрия дух на гейминг културата и изразява уважение към съотборниците и респект към съперниците. 

TDB Play е инициатор на #гудгейм и е компания с фокус във видеоигри, електронни спортове и дигитално съдържание, която развива своята дейност в Югоизточна Европа. Компанията е организатор също и на най-големия онлайн гейминг фестивал в България – Български Гейминг Маратон, който се провежда за четвърти път на 19-ти декември. Празничното издание на маратона е в подкрепа на #гудгейм.

Медийни запитвания:

Александра Патракова

Customer Service Director

B+MORE

+359 884 339 986

alexandra@bplusmore.com

Мария Борисова

PR Specialist

B+RED

+359 883 603 749

maria.borisova@bplusred.com